Alle Categorieën
  • Free shipping
  • Gratis verzending

    voor orders boven € 100,-

  • Veilig betale
  • Veilig betalen

    Met iDEAL, Paypal,
    Bancontact of
    bankoverschrijving

  • Cadeaubonnen
  • Cadeaubonnen

    niet online inwisselbaar

  • Support
  • Support

    telefonisch of email

Wie is wie?

MoFi Vinyl Foreigner - Double Vision LP 180 gr., 33 RPM



€ 60,00
Inclusief belasting

1/4" / 15 IPS analoge master naar analoge console naar draaibank

Laatste items in voorraad


Foreigner - Double Vision

De belichaming van pakkende, pittige, memorabele albumgeoriënteerde rock uit de jaren 70.

Tot zover de vloekjes voor tweedejaarsstudenten die bijna altijd hand in hand gaan met groepen die op het toneel exploderen.
Foreigner's Double Vision, boordevolle songwriting, wellustige hooks en meezingbare refreinen, vernietigt de conventionele wijsheid van tweede releases en overtref feitelijk de populariteit van het blockbusterdebuut van de band.
Ruim zeven miljoen exemplaren en twee Top Vijf-singles later rockt de set uit 1978 nog steeds met een duidelijk doel.

Tracks:

  1. Hot Blooded
  2. Blue Morning, Blue Day
  3. You're All I Am
  4. Back Where You Belong
  5. Love Has Taken Its Toll
  6. Double Vision
  7. Tramontane
  8. I Have Waited So Long
  9. Lonely Children
  10. Spellbinder

Op halve snelheid gemasterd vanaf de originele mastertapes, barst onze verzamelbare audiofiele 180g LP van dit al lang favoriete klassieker-rock-stuk met enorme dynamiek, stijgende vocale timbres, bottom-end punch en hernieuwde instrumentale scheiding.
Natuurlijk heb je nummers als 'Double Vision' en 'Hot Blooded' misschien al talloze keren gehoord, maar geloof ons, je hebt ze nog nooit zo gehoord (buiten een arena-omgeving, met schetterende stadionversterkers).
Het kan zijn dat u in een nieuwe eindversterker investeert om tot in de kleinste details te kunnen genieten!

Foreigner, synoniem voor AOR (album-georiënteerde rock), perfectioneert in wezen de stijl in deze beknopte, gefocuste, down-and-dirty set van tien nummers.
De sleutel tot elke gedenkwaardige rockplaat uit de jaren 70 is een pakkende single, en het kwintet heeft er nog een aantal in petto.
Het titelnummer, geïnspireerd door New York Rangers-doelman John Davidson die door een hockeypuck in zijn hoofd wordt geslagen, loopt over van dubbelzinnigheid, stoere riffs en een roterende groove, om nog maar te zwijgen van een mystiek keyboardrefrein.
Even gedenkwaardig, en een permanent onderdeel van de rotatie van elk radiostation, is "Hot Blooded" de ideale come-on, het open ritme van de groep en de dans-inspirerende beats die overvloeien van belofte, wellustigheid en verpletterende seksualiteit.
Een geweldige powerballad doordrenkt met wee en verlangen, "Blue Morning, Blue Day" bevat indringende harmonieën en pianonoten die je bij de kraag grijpen en niet meer loslaten.

Natuurlijk zorgen geweldige nummers alleen niet voor geweldige platen.
De chemie en prestaties van de band moeten op één lijn liggen met die van het materiaal.
En wat kan er nog meer gezegd worden van zanger Lou Gramm en gitaarheld Mick Jones, afgezien van het feit dat het paar samen een legendarische een-tweetje maakt, waarbij ze hun maten door sensationele melodieën en opzwepende leads leiden.
Zelden is de balans tussen stoer en gepolijst, licht en zwaar, leuk en gereserveerd beter tot stand gebracht en gehandhaafd.

Klaar om te rocken?
Wacht tot je deze remaster hoort.
Het brengt (dubbele) visioenen terug van hete podiumlichten, droogijsmist, feel-good-tijden en versterkers op 10 – alleen deze keer zal de ervaring plaatsvinden binnen de grenzen van je eigen huis.
Controleer het en zie!

MOFI RECORDS
1 Item

Specifieke referenties

Nog geen reviews

Gerelateerd product

9 ander(e) product(en)