Alle Categorieën
  • Free shipping
  • Gratis verzending

    voor orders boven € 100,-

  • Veilig betale
  • Veilig betalen

    Met iDEAL, Paypal,
    Bancontact of
    bankoverschrijving

  • Cadeaubonnen
  • Cadeaubonnen

    niet online inwisselbaar

  • Support
  • Support

    telefonisch of email

Wie is wie?

MoFi Vinyl Mark Knopfler - Local Hero (Soundtrack) LP/Record Vinyl



€ 60,00
Inclusief belasting

Gemasterd van de originele mastertapes en geperst bij RTI voor definitief geluid
Digitale kloon van 3M digitale master naar analoge console naar draaibank

Laatste items in voorraad


Mark Knopfler - Local Hero (Soundtrack) LP/Record Vinyl

Drie jaar verwijderd van het maken van het derde album van Dire Straits, Making Movies, koos bandleider Mark Knopfler ervoor om vast te houden aan de titel van de plaat en zijn best te doen om dat op een auditieve manier te doen.
Geschreven en uitgevoerd om de film Local Hero te begeleiden, blijft de eerste soundtrack van de iconische gitarist dienen als een van de meest gewaardeerde partituren van het decennium.
Geen wonder dat het voor een BAFTA Award genomineerde werk de Bill Forsyth-film lang heeft overschaduwd in status, verdienste en populariteit – en naar voren kwam als de basis van een toneelmusical die in 2019 in Schotland debuteerde.

Tracks:

  1. The Rocks and the Water
  2. Wild Theme
  3. Freeway Flyer
  4. Boomtown (Variation Louis' Favourite)
  5. The Way It Always Starts
  6. The Rocks and the Thunder (I)
  7. The Ceilidh and the Northern Lights
  8. The Mist Covered Mountains
  9. The Ceilidh: Louis' Favourite Billy's Tune
  10. Whistle Theme
  11. Smooching
  12. Stargazer
  13. The Rocks and the Thunder (II)
  14. Going Home (Theme of the Local Hero)

Gemasterd van de originele mastertapes en geperst bij RTI op doodstil 180g vinyl, geeft Mobile Fidelity's genummerde editie van 180g LP van Local Hero het geliefde geluid van audiofiele kwaliteit dat vergelijkbaar is met het geluid van referentiekwaliteit dat wordt geboden door Dire Straits' Mobile Fidelity heruitgaven.
In elk arrangement komen de methodische gitaarlijnen van Knopfler naar voren met opperste transparantie en veelkleurige textuurdetails.
De ingewikkelde noten, vingergeplukte passages en kosmopolitische regels komen over alsof ze in realtime op een steenworp afstand van je worden overgebracht.

Idem voor de diverse begeleiding, inclusief de Keltische thema-effecten, aanvullende jazzaccenten en folk-verbuigingen.
De sleutels tot het succes en de continuïteit van de bijna 44 minuten durende inspanning hebben niet alleen betrekking op Knoplfers relaxte stijl en rustige aanpak, maar ook op zijn oor voor griezelige melodieën en bluessporen.
Akoestisch en elektrisch geweven, profiteren zijn wandtapijten van de hernieuwde luchtigheid, openheid en balans die op deze heruitgave leven.
Ongeacht het instrument of de behandeling, de muziek arriveert met haarscherpe beelden en levendige levendigheid.
Sluit je ogen en de Mobile Fidelity-versie van Local Hero projecteert films in je hoofd.

Neem bijvoorbeeld het afsluitende 'Going Home', een gekoesterd instrumentaaltje waarvan de trotse geest resoneert met Engelse voetbalfans en waarin saxofoonspel wordt gespeeld door wijlen de grote Michael Brecker.
Gehoord voor elke wedstrijd van Newcastle United F.C. thuiswedstrijd is het een volkslied geworden aan beide zijden van de Atlantische Oceaan.
Of kijk naar "The Ceilidh: Louis' Favorite Billy's Tune", waarop Schotse vibes en danstempo's een feestelijke jig toveren totdat een overgang het nummer een meer ingetogen, romantisch gevoel geeft.
Dan herhaalt het patroon zich. Knoplfer probeert verder te gaan dan de parameters van Dire Straits en maakt gebruik van een wereldwijde economie van structuren en geluiden, en neemt iedereen met gevoel voor avontuur mee op reis.

Niet dat zijn kenmerkende zessnarige afwezig is in de procedure.
Het omlijst het mooie blikken fluitmotief van het toepasselijk getitelde 'Whistle Theme', fungeert als een baken voor het elegante, met vibrafoon gekuste 'Smooching' en duwt het joviale, top-down momentum van 'Freeway Flyer' naar voren. andere hoogtepunten.
Knopfler krijgt ook hulp van sessieprofessionals Mike Mainieri, Steve Jordan en Terry Williams, evenals zanger Gerry Rafferty op het enige vocale nummer van de set, "That's the Way It Always Starts."

MOFI RECORDS
1 Item

Specifieke referenties

Nog geen reviews

Gerelateerd product

9 ander(e) product(en)