Alle Categorieën
  • Free shipping
  • Gratis verzending

    voor orders boven € 100,-

  • Veilig betale
  • Veilig betalen

    Met iDEAL, Paypal,
    Bancontact of
    bankoverschrijving

  • Cadeaubonnen
  • Cadeaubonnen

    niet online inwisselbaar

  • Support
  • Support

    telefonisch of email

Wie is wie?

MoFi Vinyl Elvis Presley - From Elvis in Memphis, , 2 LP/Record Vinyl 45 RPM



€ 199,00
Inclusief belasting

Gemasterd van de originele mastertapes en gelimiteerd tot 10.000 genummerde exemplaren
1/4" / 15 IPS analoge master naar DSD 256 naar analoge console naar draaibank

Er zijn niet genoeg producten op voorraad



Elvis Presley - From Elvis in Memphis

Gemasterd van de originele mastertapes en gelimiteerd tot 10.000 genummerde exemplaren.
1/4" / 15 IPS analoge master naar DSD 256 naar analoge console naar draaibank

From Elvis in Memphis behoudt de onderscheiding dat het de meest samenhangende, gepassioneerde, volwassen en emotioneel geïnvesteerde plaat is die Elvis Presley ooit heeft gemaakt.
Door Rolling Stone uitgeroepen tot een van de 500 beste albums aller tijden, wordt de white-soul mijlpaal ondersteund door "The "Memphis Boys" en wemelt het van ritmezware country, gospel, R&B en blues.
Geprezen om zijn natuurlijke, open klanken , komt de set uit 1969 nu over met opmerkelijke helderheid, aanwezigheid en warmte dankzij een eersteklas restauratie die een koning past.

Tracks:

  1. Wearin' That Loved On Look
  2. Only the Strong Survive
  3. I'll Hold You in My Heart (Till I Can Hold You in My Arms)
  4. Long Black Limousine
  5. It Keeps Right On A-Hurtin'
  6. I'm Movin' On
  7. Power of My Love
  8. Gentle on My Mind
  9. After Loving You
  10. True Love Travels on a Gravel Road
  11. Any Day Now
  12. In the Ghetto
  13. Suspicious Minds

Gemasterd van de originele mastertapes, geperst op MoFi SuperVinyl bij RTI, en strikt gelimiteerd tot 10.000 genummerde exemplaren, onthult Mobile Fidelity's UltraDisc One-Step 180g 45RPM 2LP boxset van From Elvis in Memphis de verrukkelijke innerlijke details, plakkerige ritmes en briljante arrangementen van Chips Moman's geïnspireerde productie.
Kortom, deze weergaloze heruitgave ontsluit de spirit en gestalt van de opname en neemt je mee naar American Sound Studio.
Het brengt je ook van dichtbij en persoonlijk met Presley's zang - door velen beschouwd als de beste uit zijn carrière - midden in de instrumentale orkaan.
Even indrukwekkend zijn de bijdragen van de eerder genoemde Boys, en hoe hun op het Zuiden gebrouwen spel – een evenwicht tussen ontspanning en snelheid, grootsheid met beknoptheid, vrijheid met controle – aansluit bij Presleys volkstaal.

De uitbundige verpakking en prachtige presentatie van de UD1S From Elvis in Memphis-persing passen bij zijn uiterst selecte status.
Gehuisvest in een luxe doos, voorzien van speciale met folie gestempelde hoezen en natuurgetrouwe afbeeldingen die de pracht van de opname verlichten. Kosten noch moeite zijn gespaard.
Auditief en visueel bestaat deze UD1S-heruitgave als een artefact van de curator dat bedoeld is om te worden bewaard, bestudeerd, aangeraakt en onderzocht.
Het is gemaakt voor kritische luisteraars die waarde hechten aan geluidskwaliteit en productie, en die zich volledig willen onderdompelen in de kunst - en alles wat met het album te maken heeft, van de beelden tot de finish.

From Elvis in Memphis heeft veel gemeen met het volle, rijke, georkestreerde Stax Records-geluid en ademt uitgelezen nuances en kenmerkende bloei die op deze ultra-hifi-editie niet alleen opduiken met voorheen ongehoorde transparantie en scherpte, maar de geheel. Neem de specifieke tonaliteiten en vermenging van altviolen, cello's en hoorns die de stemming overbrengen en als contrapunt dienen. Of levendige uitvoeringen van het achtergrondkwintet, en hoe de piano en het Hammond-orgel de lijnen van de melodieën en Presley's lead volgen. Luister naar de opbeurende steun van het kader van achtergrondzangers (meer dan een dozijn gecrediteerd), ongeëvenaard in Presley's canon en een voorbode van de aanpak die hij spoedig in Las Vegas zou aannemen.

From Elvis in Memphis gaat natuurlijk vooraf aan de overgang van het icoon naar zijn blitse jumpsuit-fase – en volgt zijn genadige stap weg van het grijze soundtrackwerk dat bijna een decennium van zijn creatieve leven in beslag nam en leidde tot een wedergeboorte die begon in 1968.
Als de brug tussen tijdperken, maakt de plaat gebruik van Presleys vernieuwde houding en toewijding aan kwaliteit, facetten die druipen van de vurigheid waarmee hij elk woord uitspreekt.
Om dezelfde redenen, en vanwege het feit dat het teruggaat tot Presley's oorspronkelijke roots en heupschuddende gedaante, blijft het album een hoeksteen van de Amerikaanse muziekgeschiedenis.

Schrijvend over het 40-jarig jubileum van het werk voor Rolling Stone, merkte James Hunter terecht op: "From Elvis in Memphis vertegenwoordigde de volledige onderdompeling in het Memphis-idee van Elvis Presley, de Amerikaanse zanger die na Frank Sinatra op de tweede plaats kwam vanwege het vermogen om een bepaald sonisch geluid te toveren. universum met zijn zuiverste vocale uiting.
En van het eerste nummer van het album, waarin een bluesachtige Elvis een vrouw bespioneert 'Wearin' That Loved On Look', tot het laatste, waarin een meer rechttoe rechtaan pop Elvis spijt heeft van de onrechtvaardigheden van het leven 'In the Ghetto' vindt zijn volledig geëngageerde, nieuwe energieke stem de meest logische albumsetting sinds jaren."

Ongelooflijk, Presley en zijn gezelschap voltooiden meer dan twee dozijn bezuinigingen voor From Elvis in Memphis.
De ene, "Suspicious Minds", veranderde in de laatste single van de hitparade en blijft hangen als een van zijn meest geliefde rock-'n-rollnummers.
Hoewel het nooit formeel op de plaat is verschenen, is het niet-albumnummer hier opgenomen als een bonustrack en krijgt het een hernieuwde diepte, energie en branie.
Gecombineerd met de andere dozijn nummers - waaronder het zwoele 'Power of My Love', balladische versie van Dallas Frazier's 'True Love Travels on a Gravel Road' en opzwepende cover van Hank Snow's I'm Moving On' - vormt het een van de de beste Elvis-luisterervaringen die beschikbaar zijn.

Een korte opmerking over "Wearin' That Loved On Look": als je luistert naar MoFi's UD1S of SACD heruitgave van From Elvis in Memphis, hoor je misschien een paar klikken (of tikken) ongeveer 1:05 in het openingsnummer. Wees gerust.
Dat zijn geen gebreken. Het zijn eerder sonische artefacten - mogelijk schakelovergangen veroorzaakt door de opnameconsole in American Sound Studios - aanwezig op de originele mastertapes.
De geluiden zijn nu duidelijker dankzij onze uitstekende mastering.
Als het erom gaat u dichter bij de muziek en de waarheid van wat er in de opnamestudio gebeurt, te brengen, blijft Mobile Fidelity Sound Lab onovertroffen.

Meer over Mobile Fidelity UltraDisc One-Step en waarom het superieur is

De UltraDisc One-Step (UD1S)-techniek van Mobile Fidelity Sound Lab omzeilt generatieverliezen die inherent zijn aan het traditionele plateringsproces in drie stappen door twee stappen te verwijderen: de productie van vader- en moederplaten, die zijn gemaakt om talloze stempels op te leveren van elke lak die wordt gesneden.
Voor UD1S-plating worden stempels (ook wel "converts" genoemd) rechtstreeks van de lakken gemaakt.
Omdat elke lak slechts één stamper oplevert, moeten er meerdere lakken worden gesneden.
Het UD1S-proces van Mobile Fidelity produceert een uiteindelijke LP met de laagst mogelijke ruisvloer.
Het verwijderen van twee stappen van het platingproces onthult ook muzikale details en dynamiek die anders verloren zouden gaan als gevolg van het standaard meerstapsproces.
Met UD1S wordt elk aspect van vinylproductie geoptimaliseerd om het best klinkende vinylalbum te produceren dat vandaag beschikbaar is.

MoFi SuperVinyl

MoFi SuperVinyl, ontwikkeld door NEOTECH en RTI, is de meest veeleisende vinylcompound die ooit is bedacht.
Analoge liefhebbers hebben nog nooit zoiets gezien (of gehoord).
Buitengewoon duur en extreem moeizaam om te produceren, de speciale gepatenteerde compound richt zich op twee specifieke verbeterpunten: ruisonderdrukking en verbeterde groefdefinitie.
De vinylsamenstelling is voorzien van een nieuwe zelfkopiërende kleurstof (houd de schijf tegen het licht en kijk) en produceert 's werelds stilste oppervlakken.
Deze high-definition formule maakt het ook mogelijk om schonere groeven te creëren die niet te onderscheiden zijn van de originele lak.
MoFi SuperVinyl geeft de beste benadering van wat de ingenieurs van het label horen in het mastering lab.

MOFI RECORDS

Specifieke referenties

Nog geen reviews

Gerelateerd product

9 ander(e) product(en)