Alle Categorieën
  • Free shipping
  • Gratis verzending

    voor orders boven € 100,-

  • Veilig betale
  • Veilig betalen

    Met iDEAL, Paypal,
    Bancontact of
    bankoverschrijving

  • Cadeaubonnen
  • Cadeaubonnen

    niet online inwisselbaar

  • Support
  • Support

    telefonisch of email

Wie is wie?

MoFi Vinyl Miles Davis - Kind of Blue 2 LP Box Set



€ 119,00
Inclusief belasting

1/4" / 15 IPS / Dolby SR analoge remixmaster naar DSD 64 naar analoge console naar draaibank

Er zijn niet genoeg producten op voorraad



Miles Davis - Kind of Blue 2 LP Box Set

If There's a Stairway to Heaven, This is the Soundtrack: The Mt. Rushmore of Jazz Sessions

Hoe introduceer je op de juiste manier een baanbrekend record?
Wellicht door ondubbelzinnig te stellen dat het het best verkochte jazzalbum uit de geschiedenis is.
Of door te bevestigen dat er elk jaar tienduizenden exemplaren van worden verkocht, meer dan vijftig jaar na de oorspronkelijke release.
Er is ook de kwestie van de status ervan als de meest genoemde en misschien wel belangrijkste jazzopname aller tijden.
En de Dream Team-line-up van Miles Davis, Cannonball Adderley, John Coltrane, Bill Evans, Wynton Kelly, Paul Chambers en Jimmy Cobb.
Ja, Kind of Blue is volkomen onnavolgbaar.

Tracks:

  1. So What
  2. Freddie Freeloader
  3. Blue in Green
  4. All Blues
  5. Flamenco Sketches
In zijn meer dan dertig jaar durende geschiedenis is Mobile Fidelity nog nooit zo trots geweest op de eer om inspanningen te leveren die zo belangrijk zijn als de belangrijkste opnames van Davis.
Daarom hebben onze technici alle beschikbare maatregelen genomen om luisteraars mee te nemen naar de sessies van maart en april 1959 waarin modale jazz in de reguliere taal werd omgezet.
Kind of Blue, de blauwdruk voor melodische improvisatie en vamping, vereenvoudigt de tonale organisatie en akkoordprogressie tot een bij uitstek mooi, introspectief tapijt doorspekt met swingende poëzie, zoete solo's, compositorische lyriek, transcendentale harmonieën en groepsinteractie van het hoogste kaliber.

Hoewel niemand ooit de magie achter de aantrekkingskracht van de plaat volledig heeft kunnen identificeren – het buitenaardse karakter maakt deel uit van de inherente charme ervan – ligt een groot deel van het succes bij de bandleden.
Davis heeft deze muzikanten bewust uitgekozen om deze specifieke cast te vormen, waarbij iedereen, van voormalig folie-Evans tot blues-maestro Kelly tot percussief genie Cobb, met ongeëvenaarde vaardigheid met elkaar interacteert en reageert.

Kind of Blue, een audiofiele favoriet vanaf de dag dat het werd uitgebracht, neemt nirvanische sonische proporties aan via de heruitgave van Mobile Fidelity.
De expressieve warmte, beeldhelderheid, frequentie-uitbreiding en venster-op-de-wereld-breedte die deze nieuwe editie biedt, plaatst muziekliefhebbers rechtstreeks in de studio met het sextet.
Sluit je ogen en hoe vaak je het ook al hebt gehoord, jouw ervaring zal vergelijkbaar zijn met die van de spelers die deze pareltjes hebben opgenomen.
Iedereen deelt in de opwinding dat je niet weet wat er zal gebeuren, en terwijl de muziek voor je begint te liggen, heb je het gevoel alsof je bent meegenomen naar een heilig jazzland.
Typisch.

MOFI RECORDS

Specifieke referenties

Nog geen reviews

Gerelateerd product

9 ander(e) product(en)