Alle Categorieën
  • Free shipping
  • Gratis verzending

    voor orders boven € 100,-

  • Veilig betale
  • Veilig betalen

    Met iDEAL, Paypal,
    Bancontact of
    bankoverschrijving

  • Cadeaubonnen
  • Cadeaubonnen

    niet online inwisselbaar

  • Support
  • Support

    telefonisch of email

Wie is wie?

MoFi Vinyl Bill Withers - Still Bill LP/Record Vinyl



€ 60,00
Inclusief belasting

Gemasterd op het befaamde masteringsysteem van Mobile Fidelity en geperst bij RTI voor Definitive Sound
1/4" / 15 IPS analoog kopiëren naar DSD 256 naar analoge console naar draaibank

Laatste items in voorraad


Bill Withers - Still Bill LP/Record Vinyl

Terwijl het zijn 50e verjaardag viert, blijft Still Bill van Bill Withers trouw aan zijn titel - en staat het bekend als het beste mannelijke soulalbum dat niet is gemaakt door een zanger genaamd Marvin, Al, Sam, James of Ray.
Hoewel het gezegde "keep it real" niet in de volksmond bestond toen Withers zijn tweede album uitbracht op Sussex Records, zijn er geen woorden die de benadering, mentaliteit en waarde van de muziek beter kunnen weergeven.
Elk facet van Still Bill straalt eerlijkheid, waarheid en emotie uit.
Deze kenmerken - samen met de sterke zang, hybride arrangementen en bedrieglijk eenvoudige songwriting van Withers - hebben ervoor gezorgd dat het album zo lang standhoudt dat het vandaag net zo fris klinkt als in 1972.

Tracks:

  1. Lonely Town, Lonely Street
  2. Let Me in Your Life
  3. Who Is He (And What Is He to You)?
  4. Use Me
  5. Lean on Me
  6. Kissing My Love
  7. I Don't Know
  8. Another Day to Run
  9. I Don't Want You on My Mind
  10. Take It All in and Check It All Out

Gemasterd op het befaamde masteringsysteem van Mobile Fidelity en geperst op 180 g vinyl bij RTI, geeft Mobile Fidelity's genummerde LP van Still Bill deze weelderige klassieker de luxe behandeling die hij altijd heeft verdiend.
Vol met bedwelmende details en diepte, richt de verzamelbare heruitgave zich op de kern van de muziek - Withers' unieke, rijke stem met West Virginia-accent - terwijl hij een waarheidsgetrouw pad vrijmaakt naar de buitengewone steun die hij krijgt van leden van de Watts 103rd Street Rhythm Band.
Het gevarieerde spectrum van kleuren, texturen en tonen die Withers in de Record Plant heeft vastgelegd, kan nu voor het eerst buiten de studio in L.A. worden ervaren.
En de levensechte aanwezigheid en directheid van zijn zang, evenals het soepele glijden van zijn frasering, verhogen de pracht van de muziek verder en onderstrepen waarom de plaat Rolling Stone, uitgeroepen tot het 303e beste album aller tijden, in aanzien blijft stijgen.

Nadat hij in de Top 5 van de Billboard Album-hitlijsten is gestegen en binnen een jaar na release de gouden status heeft bereikt, wordt Still Bill lange tijd niet beoordeeld op verkoop, maar op zijn verdienste, geest en tijdloosheid.
Opgenomen door The Guardian op zijn "1,000 Albums to Hear Before You Die"-lijst (2007) en in Tom Moon's 1,000 Recordings to Hear Before You Die-boek (2008), overschaduwt zijn huidige status als een van de meest vereerde soul-inspanningen uit de geschiedenis de positieve ontvangst genoten in de vroege jaren '70.
Toch bewandelt Bill dezelfde heilige grond als What's Going On, Call Me, Night Beat en Genius + Soul = Jazz.
Net als die oriëntatiepunten speelt Still Bill met een mix van consistentie, moeiteloosheid en complexiteit die herhaaldelijk luisteren beloont en categorisatie overstijgt.

Door vier van de overheersende stijlen van het tijdperk te combineren - Philly soul, zweterige funk, blues uit het zuiden, akoestische folk - en ze te versmelten met opvallende productie die is ontleend aan zowel minimalistische zaken als verfijnde singer-songwriteralbums, bezet Still Bill een apart universum.
Het ritmische tarief is even ontspannen en verkwikkend; ontspannend en gewaagd; welsprekend en gespierd; zacht en taai.
De kalme, zelfverzekerde stem van Withers zweeft boven alles en fungeert ook als een warme deken die troost en gratie toevoegt aan teksten die doordrenkt zijn van volwassenheid, perspectief en mededogen.
De evenwichtige kijk van Withers op menselijke verlangens, behoeften en situaties komt voort uit zijn eigen bestaan als voormalig arbeider die dacht dat zijn tijd als muzikant spoedig zou eindigen.
Die aarding scheidt Withers voor altijd van andere hedendaagse soulgrootheden - en stempelt Still Bill met een conversatiekarakter en egoloze benaderbaarheid.

Die toewijding aan waarachtigheid en realisme zorgt ervoor dat Still Bill zich net zo onaangetast voelt als de lucht die we inademen.
Jaren later terugkijkend op "Lean on Me", zei Withers dat het leek op "iets dat er was voordat ik hier aankwam" - het soort nummer dat 100 of 10 jaar oud kan zijn, of een nummer dat we 10 jaar in de toekomst opnieuw tegenkomen.

Hetzelfde kan gezegd worden voor elke noot op Still Bill.

MOFI RECORDS
1 Item

Specifieke referenties

Nog geen reviews

Gerelateerd product

9 ander(e) product(en)