Alle Categorieën
  • Free shipping
  • Gratis verzending

    voor orders boven € 100,-

  • Veilig betale
  • Veilig betalen

    Met iDEAL, Paypal,
    Bancontact of
    bankoverschrijving

  • Cadeaubonnen
  • Cadeaubonnen

    niet online inwisselbaar

  • Support
  • Support

    telefonisch of email

Wie is wie?

MoFi Vinyl Eagles - One Of These Nights, 2 LP/Record Vinyl Box Set UD1S



€ 199,00
Inclusief belasting

Gemasterd van de originele analoge tapes, geperst bij RTI op MoFi SuperVinyl, en gelimiteerd tot 10.000 genummerde exemplaren
1/4" / 15 IPS / Dolby A analoge master naar DSD 256 naar analoge console naar draaibank

Er zijn niet genoeg producten op voorraad



Eagles - One Of These Nights, 2 LP/Recorc Vinyl Box Set UD1S

One of These Nights neemt een belangrijke, unieke plaats in in de discografie van de Eagles, aangezien het het laatste album vertegenwoordigt dat de groep maakte voordat ze de miljoenenverkopende Their Greatest Hits (1971-1975)-compilatie uitbrachten.
De timing is veelzeggend.
Een coming-outfeest voor de songwritingvaardigheden van Glenn Frey en Don Henley, de studioplaat - de vierde van de band en de eerste die nummer 1 in de hitlijsten bereikte - betekent de klim van de groep naar de status van superster.
De thuisbasis van drie enorme singles (het titelnummer, "Lyin' Eyes" en "Take It to the Limit") en genomineerd voor vier Grammy Awards, versterkte het viervoudig platina album uit 1975 het door de Eagles in Zuid-Californië opgegroeide geluid en maakte de band een begrip.

Tracks:

  1. One of These Nights
  2. Too Many Hands
  3. Hollywood Waltz
  4. Journey of the Sorcerer
  5. Lyin' Eyes
  6. Take It to the Limit
  7. Visions
  8. After the Thrill Is Gone
  9. I Wish You Peace

Gemasterd van de originele analoge tapes, geperst op MoFi SuperVinyl, en gelimiteerd tot 10.000 exemplaren, neemt Mobile Fidelity's UltraDisc One-Step 180g 45-RPM 2LP vinyl boxset One of These Nights tot het uiterste.
En dan een beetje.
Door te spelen met referentiegeluiden en een praktisch onmerkbare ruisvloer dankzij de speciale formule van MoFi SuperVinyl, biedt het een rijk, dynamisch, transparant en driedimensionaal beeld van een release die country-rock met grote sprongen vooruit duwde - en de weg vrijmaakte voor het overwicht van de Eagles tot wereldwijde superster.
De mogelijkheid om in te zoomen op de bijzonderheden van de gouden harmonieën van de Eagles, de verschillende vocale timbres en het samenhangende samenspel is nog nooit zo goed geweest.

Visueel past de hoogwaardige verpakking en presentatie van de UD1S One of These Nights-persing bij zijn gewaardeerde status.
Het is gehuisvest in een luxe doos en heeft prachtige met folie gestempelde hoesjes en natuurgetrouwe afbeeldingen die de pracht van de opname verlichten.
Vanuit elke hoek bestaat deze UD1S-heruitgave als een artefact van de curator dat bedoeld is om te worden bewaard, aangeraakt en onderzocht.
Het is gemaakt voor veeleisende luisteraars die prijs stellen op geluidskwaliteit en productie, en die zich volledig willen onderdompelen in de kunst - en alles wat met het album te maken heeft, van de beroemde hoes tot de zorgvuldige afwerking.
Zoals bij elke Eagles-LP is de connectie tussen de beelden en de muziek en de band op One of These Nights diep. Geen wonder dat het leidde tot een Grammy-nominatie voor Best Album Package.

Ontworpen door de kunstenaar Boyd Elder uit West-Texas, vertegenwoordigt het opvallende schedel-en-veren-thema dat de voorkant van One of These Nights siert, waar de Eagles zijn geweest en waar ze naartoe gingen.
Album art director Gary Burden legde uit: "De koeienschedel is pure cowboy, folk, de decoraties zijn geïnspireerd door de Amerikaanse Indianen, en de toekomst wordt vertegenwoordigd door de meer gepolijste reflecterende oppervlakken van glasparels die de schedel bedekken."
Bovendien had Elder de groep jaren eerder ontmoet toen Henley en zijn gezelschap optraden tijdens een van zijn galerieopeningen in Californië.
Met de UD1S-boxset van MoFi kan de visie van Elder (en Burden's ingeslagen behandeling van de afbeelding) eruit springen en verschijnen alsof het een op zichzelf staand object is.

Natuurlijk, wat er in de mouwen en in de groeven zit, blijkt even overtuigend.
Hoewel One of These Nights het laatste optreden is van mede-oprichter van de band Bernie Leadon op een Eagles LP en drie van zijn nummers bevat, is het enorme succes van de plaat te danken aan de tijdloze bijdragen van Frey en Henley.
Het paar zette de volgende stap in hun rijping en evolutie en maakte verschillende liedjes terwijl ze samenwoonden als kamergenoten in een gehuurd huis waarin ze een muziekkamer ombouwden tot een opnamestudio.

De band en chemie van het duo pulseert door de hele plaat - vooral in de strakke arrangementen, smaakvolle instrumentale bloei en naadloze vermenging van de folk-, country- en rockelementen.
De muzikale combinaties en samenwerking leverden niet alleen de eerste miljoen verkochte single van de Eagles op (het langzaam dansende 'Take It to the Limit', geschreven in samenwerking met bassist-zanger Randy Meisner) en de door Frey geleide cheatklassieker 'Lyin' Eyes ," maar het beroemde titelnummer, dat knipoogt naar de ontluikende discoscene van die tijd, evenals de Philly-soulschotels van Kenneth Gamble en Leon Huff.

Frey noemde "One of These Nights" zijn favoriete Eagles-compositie aller tijden; Alleen al de hoge harmonieën van Meisner sturen het nummer naar een heel eigen sterrenstelsel.
Over dat laatste gesproken, Leadons instrumentale "Journey of the Sorcerer" waagt zich in een ander universum en werd al snel door Douglas Adams gebruikt als thema voor zijn radioserie "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy".
Inspiratie en creatieve experimenten sleepten de Eagles ook de blues in.
Een ander juweel van Frey-Henley, het zelfindringende "After the Thrill Is Gone", dient als een responsnummer op het kenmerkende nummer van B.B. King en meer bewijs dat de band de lens naar binnen richtte voor lyrische verhalen.
Zoals alles op One of These Nights, bevestigt het nummer dat de Eagles zeldzame muzikale lucht inademden.

Meer over Mobile Fidelity UltraDisc One-Step en waarom het superieur is

De UltraDisc One-Step (UD1S)-techniek van Mobile Fidelity Sound Lab omzeilt generatieverliezen die inherent zijn aan het traditionele plateringsproces in drie stappen door twee stappen te verwijderen: de productie van vader- en moederplaten, die zijn gemaakt om talloze stempels op te leveren van elke lak die wordt gesneden .
Voor UD1S-plating worden stempels (ook wel "converts" genoemd) rechtstreeks van de lakken gemaakt.
Omdat elke lak slechts één stamper oplevert, moeten er meerdere lakken worden gesneden.
Het UD1S-proces van Mobile Fidelity produceert een uiteindelijke LP met de laagst mogelijke ruisvloer.
Het verwijderen van twee stappen van het platingproces onthult ook muzikale details en dynamiek die anders verloren zouden gaan als gevolg van het standaard meerstapsproces.
Met UD1S wordt elk aspect van vinylproductie geoptimaliseerd om het best klinkende vinylalbum te produceren dat vandaag beschikbaar is.

MoFi SuperVinyl

MoFi SuperVinyl, ontwikkeld door NEOTECH en RTI, is de meest veeleisende vinylcompound die ooit is bedacht.
Analoge liefhebbers hebben nog nooit zoiets gezien (of gehoord).
Buitengewoon duur en extreem moeizaam om te produceren, de speciale gepatenteerde compound richt zich op twee specifieke verbeterpunten: ruisonderdrukking en verbeterde groefdefinitie.
De vinylsamenstelling is voorzien van een nieuwe zelfkopiërende kleurstof (houd de schijf tegen het licht en kijk) en produceert 's werelds stilste oppervlakken.
Deze high-definition formule maakt het ook mogelijk om schonere groeven te creëren die niet te onderscheiden zijn van de originele lak.
MoFi SuperVinyl geeft de beste benadering van wat de ingenieurs van het label horen in het mastering lab.

MOFI RECORDS

Specifieke referenties

Nog geen reviews

Gerelateerd product

9 ander(e) product(en)