Alle Categorieën
  • Free shipping
  • Gratis verzending

    voor orders boven € 100,-

  • Veilig betale
  • Veilig betalen

    Met iDEAL, Paypal,
    Bancontact of
    bankoverschrijving

  • Cadeaubonnen
  • Cadeaubonnen

    niet online inwisselbaar

  • Support
  • Support

    telefonisch of email

Wie is wie?

MoFi Vinyl Eagles - Hotel California 45RPM SuperVinyl 2LP Box Set



€ 169,00
Inclusief belasting

1/4" / 15 IPS / Dolby A analoge master naar DSD 256 naar analoge console naar draaibank

Er zijn niet genoeg producten op voorraad



The Eagles - Hotel California 45RPM SuperVinyl 2LP Box Set

Gemasterd vanaf de originele analoge mastertapes, geperst op MoFi SuperVinyl en beperkt tot 17.500 genummerde exemplaren.

Op het moment dat de direct herkenbare, met elkaar verweven gitaarpassage op het titelnummer van Eagles' Hotel California begint, wordt het genie van de plaat opnieuw duidelijk.
Gerangschikt als het 118e beste album aller tijden door Rolling Stone, gecertificeerd door RIAA als de derde best verkochte LP in de geschiedenis, en beschouwd als de basis waarop de muziekscene van de Golden State halverwege de jaren '70 werd gebouwd, is de mijlpaal uit 1976 een belangrijk muziekstuk.
immuun voor verschuivingen in trends, tijdperken en stijlen.
De liedjes gaan onbevreesd in op de chaos en gevolgen van het Amerikaanse leven, blijven opvallend vooruitziend en winnen elke dag aan geloofwaardigheid.

Tracks:

  1. Hotel California
  2. New Kid in Town
  3. Life in the Fast Lane
  4. Wasted Time
  5. Wasted Time (reprise)
  6. Victim of Love
  7. Pretty Maids All in a Row
  8. Try and Love Again
  9. The Last Resort

Gemasterd op basis van de originele analoge mastertapes, geperst op MoFi SuperVinyl en gelimiteerd tot 17.500 genummerde exemplaren, zorgt de UltraDisc One-Step 180g 45RPM 2LP vinyl boxset van Mobile Fidelity ervoor dat je permanent wilt inchecken in dit specifieke Hotel California en nooit meer wilt verlaten.
Ondanks de enorme taak om met kop en schouders boven alle eerdere heruitgaven uit te steken, speelt deze verzameleditie met extreme helderheid, organische rijkdom, buisachtige warmte, enorme dynamiek en microscopisch kleine detailniveaus.
Je kunt de colita's praktisch ruiken en de bries in je haar voelen.
Nummers komen episch over en zijn voorzien van meeslepende, front-to-back soundstages die de muziek een ongekende lucht, ruimte en scheiding geven.
Wat betreft de geluidsvloer?
Het is eigenlijk net zo onzichtbaar als de geesten die door de wandelgangen van de onvergetelijke titelsong zweven.

Esthetisch gezien passen de premium verpakking en presentatie van de UD1S Hotel California-pers bij zijn gewaardeerde status.
Het zit in een luxe doos en is voorzien van prachtige hoesjes met foliestempel en trouw aan de originele graphics die de pracht van de opname benadrukken.
Vanuit elke hoek bestaat deze heruitgave van UD1S als een curatorieel artefact dat bedoeld is om bewaard, aangeraakt en onderzocht te worden.
Het is gemaakt voor veeleisende luisteraars die geluidskwaliteit en productie op prijs stellen, en die zich volledig willen onderdompelen in de kunst – en alles wat met het album te maken heeft, van de beroemde hoeskunst tot de nauwgezette afwerkingen.

De mogelijkheid om je te verdiepen in alle bijzonderheden van de 26 miljoen verkochte Eagles-plaat die door de geroemde Los Angeles Times-schrijver Robert Hilburn 'een legitiem rockmeesterwerk' wordt genoemd, is nog nooit zo goed geweest.
Hotel California, een wereldwijd fenomeen dat het banddebuut van gitarist-zanger Joe Walsh markeerde, blijft resoneren en verbinden met luisteraars van alle generaties, gegrepen door de verhalende diepgang, de grimmige directheid, de pittoreske melodieën, de gedurfde majesteit en het vurige emotionaliteit.
Versierd met een adembenemende buitenfoto van het Beverly Hills Hotel, die tegelijkertijd dienst doet als angstaanjagende en verleidelijke albumhoes, en afgerond met een foto op de achterkant van de lobby van het Lido Hotel, die een idee versterkt dat balanceert tussen duurzaamheid en vergankelijkheid, is Hotel California briljant verbonden met een specifieke plek die fungeert als een universeel begrepen metafoor voor de American Dream.

De nummers van de plaat worden geconfronteerd met de duistere onderstromen en vaak genegeerde constructies die aan dat romantische idee verbonden zijn en draaien rond een groot aantal gedeelde thema's: overdaad, mobiliteit, stabiliteit, illusie, roem, vernietiging en idealisme.
Hotel California verscheen met name op een cruciaal kruispunt in de Amerikaanse geschiedenis: tijdens de tweehonderdste verjaardag van het land en te midden van escalerende controverses in verband met de oorlog in Vietnam, de energiecrisis en corruptie bij de overheid.
Dat de Eagles erin slagen zulke culturele, sociale en economische zaken te kanaliseren in een samenhangend, statig, grootbeeldstatement is alleen al een verbazingwekkende prestatie.
Dat het bereik, de durf, de vitaliteit, de toegankelijkheid en de ingetogen intensiteit van het album nooit zijn afgenomen, maakt het tot een wonder.

Terugkijkend op Hotel California, 40 jaar na de oorspronkelijke release, en indirect de blijvende aantrekkingskracht en toenemende relevantie ervan verklarend, bevestigde singer-songwriter Don Henley dat de plaat betrekking heeft op het "verlies van onschuld, de kosten van naïviteit... de moeilijkheden bij het balanceren van liefdevolle relaties. en werk, in een poging de tegenstrijdige relatie tussen zakenleven en kunst in evenwicht te brengen; de corruptie in de politiek, het vervagen van de droom van ‘vrede, liefde en begrip’ uit de jaren zestig.

Er kan worden gesteld dat Henley en zijn gezelschap deze ideeën volledig hebben overgenomen en naar huis hebben gebracht in het surrealistische titelnummer, het hitparade 'Life in the Fast Lane' en het grootse 'The Last Resort' alleen al.
Maar dan zou je door de bomen het bos missen.
Ervaren als een ononderbroken geheel, compleet met de onberispelijke beelden en fysieke grooves, ontvouwt Hotel California zich als een geografisch bewuste saga van James Michener en speelt het af als een kleurverzadigde film opgenomen op 70 mm-film door Martin Scorsese.
Het gaat over onze collectieve en individuele beslissingen – en de vorm van ons verleden, heden en toekomst.
En net als onze verbeeldingskracht blijft Hotel California een eigen leven leiden.

MOFI RECORDS

Specifieke referenties

Nog geen reviews

Gerelateerd product

9 ander(e) product(en)