Alle Categorieën
 • Free shipping
 • Gratis verzending

  voor orders boven € 100,-

 • Veilig betale
 • Veilig betalen

  Met iDEAL, Paypal,
  Bancontact of
  bankoverschrijving

 • Cadeaubonnen
 • Cadeaubonnen

  niet online inwisselbaar

 • Support
 • Support

  telefonisch of email

Wie is wie?

legend

Ortofon ST 80 SE MC Step-up transformer€ 1.650,00
Inclusief belasting
Er zijn niet genoeg producten op voorraadWaarom een Step-up transformator?
Voor elk MC element biedt het gebruik van een step-up transformator (SUT) een aanzienlijke verbetering in geluidskwaliteit en behoud van klankkarakter. De spanningsafgifte  van  een  MC  element  is  lager  dan van  een  MM  element,  een  hogere  versterkingsfactor is  hierdoor  noodzakelijk.  Hiervoor  zijn  step-ups  en phono pre-amps beschikbaar. Er zijn  fundamentele verschillen in werkwijze met grote verschillen in klankkwaliteit. De step-up is volledig  passief  en  introduceert  en  versterkt  geen  ruis. De phono pre-amp heeft een vaste afsluitimpedantie, de  afsluitimpedantie  van  een  step-up  varieert met de frequentie. Het ontstaan en de structuur vanv harmonische en intermodulatie vervorming verloopt hierdoor anders. De harmonische vervorming in een step-up  is  het  hoogst  bij  lage  frequenties  en  neemt af  wanneer  de  frequentie  toeneemt.  Bij  een  phono  pre-amp  neemt  de  vervorming  juist  toe  wanneer de  frequentie  toeneemt.  Dit  gecombineerd  met  een veel lagere vervorming zorgt bij toepassing  van  een  step-up  voor  een  groter  dynamisch  bereik  en  een  neutraler  klankbeeld. Ortofon  levert  een  compleet  programma  step-up  transformatoren bruikbaar voor alle merken en types MC elementen.

Versterkingsfactor
Aan de ingang van een Phono-ingang dient een spanning aangeboden te worden tussen 2 en 5 mV. De versterkingsfactor (gain) van een step-up wordt gespecificeerd in dB’s (veelal bij 1 kHz). De versterkingsfactor is bij 12 dB x 4, bij 24 dB x 16 en bij 27 dB x 23.De spanningsafgifte van een Ortofon Quintet Bronze is 0,3 mV en een Ortofon SPU Classic 0,2 mV.
Wanneer je een SUT met een  gain  van  24  dB  (x16)  toepast  wordt  dit  respectievelijk  4,8  en  3,2  mV.  De  phono  pre-amp  versterkt veelal 100x (40 dB) waardoor e.e.a. op lijnniveau uitkomt.


Deze nieuw ontworpen step-up transformator levert een gedetailleerde weergave met een vleugje warmte, en perfecte geluidskwaliteit. In vergelijking met bestaande modellen heeft ST-80 SE een grotere spoel, meer lagen in de permalloy kern en meer spoelwikkelingen. De transformator is magnetisch afgeschermd. De stabiliteit van de transformator is super dankzij het aanzienlijke gewicht van 1,5 kg, waardoor hij op zijn plaats blijft, ook als de kabels zijn aangesloten.

De ST-80 SE is dual mono opgebouwd, wat zorgt voor een maximale kanaalafscheiding. Interne point-to-point bedrading is gemaakt door Teflon-geïsoleerde, pure-core zuiver OFC koperdraad met goud. De RCA-aansluitingen met Teflon-isolatie zorgen voor een optimale signaaloverdracht.De ST-80 SE is een perfecte match met de meeste hoogwaardige MC elementen.

 • Recommended cartridge impedance < 10 Ohm
 • Gain 27 dB at 1kHz
 • Freqency response 10 Hz - 100 kHz  (-2,5dB +0,5dB)
 • Trafo output loading 47 kOhm // 200 pF
 • Dimensions 95 X 153 X 100 mm

 

ST80SE

Specifieke referenties

Nog geen reviews

4 ander(e) product(en)