Alle Categorieën
  • Free shipping
  • Gratis verzending

    voor orders boven € 100,-

  • Veilig betale
  • Veilig betalen

    Met iDEAL, Paypal,
    Bancontact of
    bankoverschrijving

  • Cadeaubonnen
  • Cadeaubonnen

    niet online inwisselbaar

  • Support
  • Support

    telefonisch of email

Wie is wie?

Ortofon ST-70 MC Step-Up Transformator



€ 1.599,00
Inclusief belasting

MC Step-Up Transformator

Er zijn niet genoeg producten op voorraad



Waarom een transformator gebruiken?

Step-Up Transformers (SUT) zijn een serieuze optie voor iedereen die een Moving Coil (MC)-cartridge bezit, een die zowel de geluidskwaliteit als het sonische karakter aanzienlijk kan verbeteren.
Simpel gezegd, een goede transformator is de beste manier om een MC-cartridge te beluisteren met de hoogst mogelijke prestaties.

Aangezien de uitvoer van MC-cartridges lager is dan die van een bewegende magneet (MM), is een hogere versterking vereist om ze te gebruiken, zoals die van SUT's of MC-phono-voorversterkers.
Hoewel beide apparaten aan deze eis voldoen, zijn beide fundamenteel verschillend in functie en geluidskarakter.
Dit is waar SUT's vaak als superieur worden gezien; ze zijn volledig passief en bieden uitzonderlijke geluidsprestaties en geluidskwaliteit.

Dit komt door het feit dat de structuur van harmonische en intermodulatievervorming fundamenteel verschilt tussen MC-voorversterkers en SUT's.
Terwijl een MC-voorversterker een constante resistieve ingangsimpedantie heeft, heeft een SUT een ingangsimpedantie die frequentieafhankelijk is.
De harmonische vervorming die door SUT's wordt geproduceerd, is het hoogst bij de laagste frequenties en neemt af naarmate de frequentie stijgt, terwijl bij de meeste MC-voorversterkers de vervorming toeneemt naarmate de frequentie stijgt.
Gecombineerd met aanzienlijk lagere Intermodulation Distortion (IMD), zal het geluid geproduceerd met een SUT veel opener, dynamischer, ruimtelijker en natuurlijker zijn.

Ortofon ST-70 MC Step-Up Transformator

De Ortofon ST-70 moving coil step-up transformator is voorbehouden voor de veeleisende audiofielen en muziekliefhebbers.
De ST-70 combineert de beste componenten met techniek van wereldklasse, voor een ongeëvenaarde geluidsweergave. 

Features:

  • Dual mono step-up transformator
  • Interne jumpers voor versterking en impedantie
  • Vergulde RCA-connectoren met teflon-isolatie
  • Minimale interne bedrading, PCB van hoge kwaliteit
  • Uitstekend afgeschermd door Mu-Metal blik en metalen kast
  • Transformatoren gemaakt voor Ortofon door Lundahl-transformatoren

De Ortofon ST-70 combineert de fijne componenten samen met techniek van wereldklasse, voor een ongeëvenaarde geluidsweergave.
Beginnend met Lundahl ™ -transformatoren van hoge kwaliteit, omgeven door een gespecialiseerde mu-metaalafscherming, kunnen luisteraars er zeker van zijn dat elk detail in een complexe reeks noten uiterst zuiver wordt gereproduceerd, met vrijheid van interne en externe storingsbronnen.
Deze twee items gecombineerd maken de ST-70 transformator tot een van de stilste, meest onthullende transformatoren.
De ST-70 heeft een dubbel mono ontwerp en biedt discrete circuits voor elk kanaal, wat resulteert in het elimineren van overspraak en mogelijke vervormingen.
Dit betekent een schonere, duidelijkere reproductie met aanzienlijk verbeterde stereobeeldvorming.
De Ortofon ST-70 expansieve stereoscheiding biedt levensecht realisme en een nauwkeurige toonbalans zonder kleuring ongeacht de compositie die wordt gespeeld. 

Om de signaalverslechtering verder te minimaliseren en de signaalstroom te maximaliseren, is de ST-70 ontworpen met behulp van hoogwaardige industriële PCB's.
Bovendien zorgen vergulde RCA-aansluitingen met teflon-isolatie voor een optimale geleiding voor gebruik met hoogwaardige verbindingen.
Intern is de unit geassembleerd met een absoluut minimum aan interne bedrading, waardoor de absolute signaalintegriteit behouden blijft.
De ST-70 is compatibel met de meeste Moving Coil-cartridges met interne jumpers die twee versterkings- / impedantieopties bieden.
Dit biedt audiofielen een brede flexibiliteit met behoud van een schone esthetiek.

Klik HIER voor meer info en de specificaties.

ORTOFON ST

Specifieke referenties

Nog geen reviews

Gerelateerd product

16 ander(e) product(en)