Alle Categorieën
 • Free shipping
 • Gratis verzending

  voor orders boven € 75,-

 • Veilig betale
 • Veilig betalen

  Met iDEAL, Paypal,
  Bancontact of
  bankoverschrijving

 • Cadeaubonnen
 • Cadeaubonnen

  niet online inwisselbaar

 • Support
 • Support

  telefonisch of email

Wie is wie?

Roberts Sticks & Brushes B Pitriet Brush€ 29,95
Inclusief belasting

Model B is ook gemaakt van pitriet, maar dan in de vorm van een brush.
Hij bestaat uit 20 stengels van 37 cm lengte en een doorsnede van ongeveer 2,5 mm.
De B is een unieke alternatieve brush voor drums, maar wordt ook beschouwd als de ideale Cajon stick

Op voorraad, snel leverbaar


B Pitriet BrushRob van Rooij over Roberts:

In 1993 ontdekte ik, als manager van Gruppo Sportivo’s  theatertour, dat je het geluidsniveau bij drums alleen omlaag kunt brengen, door andere/alternatieve drumsticks of brushes te gebruiken. Hot Rods van Pro Mark bestonden toen al. In feite is deze rod mijn voorbeeld geweest; ik heb ze veranderd en doorontwikkeld, door op het gewicht te letten en ze duurzamer te laten zijn.
Roberts was destijds vooral innovatief door met een stickbrush van pitriet op de markt te komen. Een zeer lichte stickbrush, maar door zijn bounce enorm aanwezig wanneer dat gewenst is. Het grote voordeel van pitriet is, behalve de unieke sound, dat het materiaal niet snel (of bijna niet) breekt.
Intussen was Roberts Sticks and Brushes ontdekt door Cesar Zuiderwijk, voor de theateroptredens van de “Golden Earring”. Roberts ontstond in de tijd dat “unplugged” een belangrijke rol in de popmuziek begon te spelen. Nu, 18 jaar later, is deze term vrijwel verdwenen, maar maakt akoestische pop, met de komst van de vele singer/song writers, nog steeds een belangrijk deel uit van de hedendaagse popmuziek. Bij deze vorm van popmuziek speelt het volume van de drums een belangrijke rol. Sticks/rods zijn daarbij een voornaam wapen/gereedschap.
De Roberts types zijn onderling zeer verschillend en niet te vergelijken met wat je verder op het gebied van rods in de winkel zult vinden. Onlangs zijn een 2e, dikkere, SB en 2 klassieke roedes aan het assortiment toegevoegd.
De nationale muziekhandel heeft massaal positief gereageerd op dit handgemaakte product van eigen bodem, en is inmiddels bij 95 verkooppunten verkrijgbaar.

B Pitriet Brush
5 Items

Specifieke referenties

Nog geen reviews

Gerelateerd product

16 ander(e) product(en)