Alle Categorieën
  • Free shipping
  • Gratis verzending

    voor orders boven € 100,-

  • Veilig betale
  • Veilig betalen

    Met iDEAL, Paypal,
    Bancontact of
    bankoverschrijving

  • Cadeaubonnen
  • Cadeaubonnen

    niet online inwisselbaar

  • Support
  • Support

    telefonisch of email

Wie is wie?

NUX Mini Core HORSEMAN Overdrive Pedaal



€ 65,00
Inclusief belasting

Overdrive pedaal HORSEMAN OVERDRIVE

Twee in één overdrive-pedaal
Een van de meest gewilde pedalen met dubbele overdrive die in het midden van de jaren 90 werd geproduceerd, is nu in één uniek pedaalontwerp - in zakformaat.

Laatste items in voorraad


Mini Core HORSEMAN Overdrive Pedaal

De NUX Horseman is een eerbetoon aan het legendarische Centaur-pedaal.
Er zijn 3 draaiknoppen voor primaire instellingen en 2 modi: goud en zilver, en het biedt enorme vooruitgang die meestal een 18v-ingang vereist.

Gold Mode bootst zijn klassieke voorganger na; het transparante Gold Centaur overdrive pedaal en de Silver Mode is een power-up versie met een uitgebreid gain-bereik (Silver Centaur).

NUX uniek ontwerp
Het geluid is gebaseerd op het spanningsomzettercircuit van de Centaur.
Maar het karakteristieke ontwerp van de Horseman is gemaakt met een ingebouwde OP-AMP-spanningsomvormer die de 18V naar de OP-AMP opdrijft.
Een hogere voedingsspanning zorgt voor meer harmonischen en reproduceert op overtuigende wijze het geluid van dit unieke pedaal.

Clean boost
Nog een "klassieke" manier om de NUX Horseman te gebruiken.
Zeer handig bij gebruik in combinatie met het drive-kanaal van de versterker (of een ander drive-pedaal). En, afhankelijk van de Gain - Output-aanpassing, kan de Horseman worden gebruikt als een zuivere boost.
Kies een low-gain met een hoge output-instelling, en het voegt vooral volume en minimale kleur toe aan uw geluid.

Natuurlijke vervorming
Bovendien kunnen de bedieningselementen worden ingesteld om het geluidssignaal in het pedaal te vervormen, waarbij twee Schottky-diodes een golfvormclipping kunnen uitvoeren.
(De germaniumdiodes zijn niet meer leverbaar, we selecteren speciaal de Schottky-diodes om de golfvormclipping na te bootsen)
De "gain"-knop is een dubbele potentiometer (een "dual-ganged gain pot"), die de bas- en middenfrequenties regelt. Treble en volume worden elk geregeld met aparte knoppen.

True/Buffer-bypass
NUX Horseman heeft een optionele bypass-modus.
U kunt het pedaal in True Bypass-modus gebruiken om uw signaal onaangeroerd te houden wanneer het pedaal UIT staat in de ketting. W
e raden ten zeerste aan om de buffer-bypass-modus te selecteren als u meer dan 4 pedalen met elkaar hebt verbonden; schakel over naar Buffer Bypass-modus en er is geen signaalverlies in uw pedaalketen!

Houd de voetschakelaar ingedrukt en schakel het pedaal in; de LED-indicator geeft aan welke bypass-modus is geactiveerd; ROOD - True Bypass / GROEN - Buffer Bypass.

NUX NOD1 Horseman Overdrive Pedaal
2 Items

Specifieke referenties

Nog geen reviews

Gerelateerd product

14 ander(e) product(en)