Alle Categorieën
 • Free shipping
 • Gratis verzending

  voor orders boven € 100,-

 • Veilig betale
 • Veilig betalen

  Met iDEAL, Paypal,
  Bancontact of
  bankoverschrijving

 • Cadeaubonnen
 • Cadeaubonnen

  niet online inwisselbaar

 • Support
 • Support

  telefonisch of email

Wie is wie?

MoFi Vinyl Alan Parsons - Eye In The Sky 2 x LP 45 RPM€ 90,00
Inclusief belasting

180g 45RPM 2LP

Laatste items in voorraad


Alan Parsons - Eye In The Sky 2 x LP 45 RPM

Gemasterd vanaf de originele mastertapes: 180 g 45 RPM 2LP-set presenteert de kenmerkende zachtheid, weelderigheid en details van muziek in referentiegeluid.
1/2" / 30 IPS analoge master naar DSD 256 naar analoge console naar draaibank

Het openingsnummer van Eye in the Sky van het Alan Parsons Project blijft het meest erkende instrument in de sport – fanfare is onlosmakelijk verbonden met de introductie van NBA-legende Michael Jordan en zijn zesvoudig wereldkampioen Chicago Bulls-maatjes vóór de wedstrijden, en wordt nog steeds door veel teams gebruikt als een energieopwekkende prelude.
De ingetogen grootsheid, het kosmische geraas en het wonderlijke licht uit 'Sirius' dekken ook de toon voor het geweldige album van de band uit 1982, waarvan de kenmerkende zachtheid, weelderigheid en balans epische hoogten bereiken op de heruitgave van Mobile Fidelity.

Tracks:

 1. Sirius
 2. Eye in the Sky
 3. Children of the Moon
 4. Gemini
 5. Silence and I
 6. You're Gonna Get Your Fingers Burned
 7. Psychobabble
 8. Mammagamma
 9. Step by Step
 10. Old and Wise

Deze genummerde versie van Eye in the Sky, gemasterd van de originele mastertapes en geperst bij RTI, en met de luxueuze grooveruimte van een 45-toeren LP, beschikt over sappige warmte, prachtige balans, low-end gewicht en doorzichtige transparantie die je meeneemt de studio in met Parsons en creatieve partner Eric Woolfson in Abbey Road.
Vergelijkbaar met Mobile Fidelity's nauwgezette restauratie van Parsons en I Robot van het bedrijf, zal deze superschone editie de volledige mogelijkheden van 's werelds beste stereosystemen testen.
Kortom, er is meer informatie, meer details, meer textuur, meer nuance – meer van alles om te ervaren.

Met diepte van voor naar achter, scheiding op concertzaalniveau, realistische aanwezigheid en ongekende nauwkeurigheid, illustreert Mobile Fidelity's editie van Eye in the Sky het blijvende belang van perfectionistisch ingestelde techniek en opnametechnieken.
Er zijn maar weinig werken die zo'n betoverende mix van referentie-setting sonics en commercieel inzicht bezitten, facetten die ertoe hebben bijgedragen dat de set een Grammy-nominatie heeft verdiend voor Best Engineered Album – en, meer dan 35 jaar na de release, een Grammy voor Best Immersive Audio Album voor zijn surround-geluid. formaat.
Het trackrecord van Parsons – hij zat achter de planken van Abbey Road van de Beatles en Dark Side of the Moon van Pink Floyd – spreekt voor zich.
Net als de optredens in Eye in the Sky, met Woolfsons voortreffelijke songwriting en memorabele leadzang op het populaire titelnummer.

Eye in the Sky omzeilt de conceptuele thema's die aanwezig zijn in de andere kenmerkende inspanningen van de groep en gebruikt een reeks naadloze melodieën, hooks en stemmingen om de aandacht van de luisteraar te trekken en vast te houden.
Het overleeft als de poptriomf van Parsons en Woolfson, vol voortreffelijke songwriting, dromerige emoties en zachte randen die parallel lopen aan een onderliggende orkestrale reikwijdte en van prog afgeleid drama.
Alleen al het met strijkers en koper beladen 'Silence and I' kwalificeert bijvoorbeeld als een rapsodische symfonie.
De eer voor het vakmanschap, de samenhang en de toegankelijkheid van de muziek valt ook te danken aan Parsons en Woolfson's talent voor het rekruteren van sessieprofessionals die hun visies met onbetwiste emotie vertalen - met name de verzameling stervocalisten waaronder Elmer Gantry ("Psychobabble"), voormalig Zombie-frontman Colin Blunstone ("Old and Wise"), en soulzangeres Lenny Zakatek ("You're Gonna Get Your Fingers Burned" en "Step by Step").

Zoals bij alle Parsons-releases, staan ​​de arrangementen spreekwoordelijk op elke "i" en kruisen ze elke "t". Elke noot lijkt perfect geplaatst en elke reeks is zorgvuldig overwogen. Om nog maar te zwijgen van de verhalen over het door surveillance geobsedeerde titelnummer en het pulserende 'Psychobabble' die in de 21e eeuw meer gewicht in de schaal leggen dan in de vroege stadia van het Reagan/Thatcher-tijdperk.
En net zoals het begint, met een passende bloei die de aanstekelijkheid aankondigt die volgt, eindigt het platina-verkopende Eye on the Sky met passende sentimentaliteit in de vorm van een spiraalvormige, door saxofoon geleide ballade ("Old and Wise") die gemakkelijk zou kunnen past op Pink Floyd's Wish You Were Here.

MOFI RECORDS
1 Item

Specifieke referenties

Nog geen reviews

Gerelateerd product

11 ander(e) product(en)