Alle Categorieën
 • Free shipping
 • Gratis verzending

  voor orders boven € 100,-

 • Veilig betale
 • Veilig betalen

  Met iDEAL, Paypal,
  Bancontact of
  bankoverschrijving

 • Cadeaubonnen
 • Cadeaubonnen

  niet online inwisselbaar

 • Support
 • Support

  telefonisch of email

Wie is wie?

Boss KTN-100/212 MKII Katana gitaarversterker€ 595,00
Inclusief belasting

KTN-100/212 MKII Katana gitaarversterker

Let op! Artikel niet voorradig, hou rekening met langere levertijd. Voor meer informatie kunt u altijd even contact met ons opnemen.


KTN-100/212 MKII Katana gitaarversterker

De evolutie van een moderne klassieker

 

De Katana MkII tilt de veelgeprezen Katana gitaarversterkerserie naar een hoger niveau. Met een sterk uitgebreid kernplatform met meer sounds, meer effecten en meer functies. Alle vijf de amp-karakters bevatten nu variaties met een nieuwe sound: een verdubbeling van de klankopties. En de ingebouwde effectcategorieën zijn uitgebreid van drie naar vijf, waardoor er nog meer realtime processing beschikbaar is om uit te kiezen. Ook de gebruiksvriendelijkheid is opgevoerd. Met een power amp input voor modelers en multi-FX, een eenvoudige stereo-uitbreiding voor dubbele versterker-opstellingen, bijgewerkte editor-software en vele andere verbeteringen.

 

Katana-100/212 MkII: Belangrijkste eigenschappen

Podiumklare 100-watt combo amp met twee custom 12-inch speakers

  Tube Logic-ontwerp zorgt voor buitengewone power, autoritaire punch en een afgetekende présence

  Vijf unieke amp-karakters (Clean, Crunch, Lead, Brown en Acoustic), plus nieuwe voice- variaties voor elk

  Vijf onafhankelijke effectsecties (Booster, Mod, FX, Delay en Reverb), met in elk drie selecteerbare variaties

  Speciale Pedal FX voor via de voet bedienbare wah en pedal bend

  Bijgewerkte BOSS Tone Studio software voor het personaliseren van je sound met meer dan 60 verschillende BOSS-effecten, channel- en global-EQ’s, aanpasbare routing en nog veel meer

  Power Amp In voor pre-amps, modelers en multi-effects

  Stereo Expand out om te linken met een tweede Katana MkII (alleen beschikbaar op de 100-watt modellen)

  Acht Tone Setting-geheugens voor het opslaan en opnieuw oproepen van alle versterker- en effectinstellingen

  Power Control voor een opgedreven versterkerklank en respons bij lage geluidsvolumes

  Drie Cab Resonance-opties (Vintage, Modern en Deep), selecteerbaar via het paneel of BOSS Tone Studio

  Mic’d cabinet emulatie op de lijn-, USB- en phones/recording-outputs, met drie Air Feel-settings beschikbaar via BOSS Tone Studio

  Optionele GA-FC foot controller voorziet volledige amp controle, inclusief Tone Setting-keuze, effecten aan/uit, expression pedal control en meer

  Verbindingsopties voor twee voetschakelaars of een expressiepedaal

  Effect-loop, met selecteerbare seriële/parallelle bediening en aanpasbaar niveau in BOSS Tone Studio 

Professionele set-ups beschikbaar via BOSS Tone Central

 

Meer sounds, meer veelzijdigheid

De podiumklasse Katana MkII-lijn gaat verder waar de eerste generatie stopte. De reeks bouwt voort op dezelfde kernklanken en functies die van de serie zo'n wereldwijde hit hebben gemaakt. Als je van de originele Katana-versterkers hield, zul je nog meer houden van de Katana MkII. Ben je een nieuwkomer? Maak je dan klaar voor sound, feel en veelzijdigheid die veel verder gaat dan de prijsklasse.

 

Vijf Amp Characters, tien sounds in totaal

De vijf primaire amp characters van de Katana MkII bieden alles: van organische vintage tonen tot moderne high-gain sounds; plus een speciale voice geoptimaliseerd voor elektro-akoestische gitaar. De karakters zijn nu uitgebreid met nieuw afgeregelde variaties, die een breder palet aan klankopties bieden om je persoonlijke geluid mee te creëren.

 

Vijf effecten tegelijk

De Katana MkII bevat nu vijf categorieën van simultane effecten. Hierdoor ontstaat er de klankvormende power van een gigantisch pedalboard, rechtstreeks in je versterker. Onafhankelijke Booster-, Mod-, FX-, Delay- en Reverb-secties komen voorgeïnstalleerd uit de fabriek, elk met drie variaties: in totaal zijn er dus 15 kant-en-klare effecten om uit te kiezen. Door verbinding te maken met BOSS Tone Studio, kun je veel dieper graven als je wil. Zo kun je de secties met meer dan 60 verschillende effecttypes aanpassen, de volgorde wijzigen met vier verschillende ketens, en nog veel meer.

 

Knallende sound telkens je inplugt

Ondersteund door de Tube Logic-aanpak van BOSS, levert de Katana MkII de authentieke output distortion-karakteristieken van échte lampenversterkers; met een rijkere en responsievere sound en feel wanneer je het volume hoger opdrijft. In tegenstelling tot een klassieke lampenversterker, maakt de variabele Power Control van de Katana MkII het ook gemakkelijk om meteen naar die sweet spot te springen, zonder uit de band ontslagen of uit het huis geschopt te worden. Verlaag gewoon het totale volume waar nodig, en geniet eender waar je speelt van een inspirerende, opgedreven sound: van slaapkamer tot podium.

 

Versterk je externe gear

De Katana-100/212 MkII schittert als een stand-alone versterker, maar blinkt ook uit als een powered cabinet voor je favoriete pre-amp, modeller of multi-effect unit. Door verbinding te maken met de Power Amp In jack op het achterpaneel, gaan de pre-amp en effecten van de Katana MkII in bypass. Zo verkrijg je rechtstreeks toegang tot de Tube Logic power sectie, inclusief een grijpklare Power Control. En met BOSS Tone Studio kan de input via een high-pass filter en instelbare gain worden geoptimaliseerd voor verschillende apparatuur.  

 

One-Touch Recall van persoonlijke set-ups

Een van de krachtigste features van de Katana-100/212 MkII is de mogelijkheid om in de Tone Setting-geheugenplaatsen favoriete Amp Character- en Effect-setups op te slaan, zodat je ze nadien snel weer kunt oproepen. Nadat je een sound opgeroepen hebt via de paneelknoppen, kun je die heel eenvoudig saven in een geheugenplaats, door eventjes de bijhorende knop ingedrukt te houden. Acht Tone Settings (twee banken van vier) zijn beschikbaar, en kunnen snel geselecteerd worden rechtstreeks via het bedieningspaneel. En voor een handenvrije bediening tijdens een optreden sluit je gewoon externe voetschakelaars of de GA-FC-voetregelaar aan.

 

Stereo: Makkelijk gemaakt

Eén Katana MkII klinkt geweldig, maar met twee tegelijk spelen is nog beter. De nieuwe Stereo Expand-functie maakt het linken van twee versterkers eenvoudig, via slechts één traditionele kabel. Je kunt alles regelen vanaf de master-Katana MkII: met stereo-compatibele effecten zoals chorus, delay, reverb en andere effecten verdeeld over beide versterkers; voor een breed, meeslepend geluidsveld. Stereo Expand wordt ondersteund op alle 100-watt Katana MkII-modellen.

 

Mixklare directe klanken

De Katana-100/212 MkII is voorzien van lijn-, USB-, en hoofdtelefoon/opname-uitgangen met mic'd cabinet-emulatie. Zo kun je mixklare versterkerklanken naar een PA-systeem, computer DAW of hoofdtelefoon sturen. Het directe geluid kan worden vormgegeven met drie verschillende Air Feel-instellingen, die toegankelijk zijn vanuit BOSS Tone Studio. Tweekanaals USB-bediening wordt ondersteund, zodat je in echte stereo kunt opnemen, met verschillende Katana-modulatie-, EQ-, delay- en reverb-effecten.

 

Compacte Live Commandant

De optionele GA-FC voetregelaar is de perfecte partner voor de Katana-100/212 MkII. Hij wordt aangesloten met één enkele kabel, heeft geen externe voeding nodig en is voorzien van een slanke, robuuste behuizing die weinig ruimte in beslag neemt. Met zes footswitches kan je direct klankinstellingen oproepen en de vijf effectsecties onafhankelijk van elkaar in-/uitschakelen. De GA-FC laat ook toe om externe voetschakelaars en expressiepedalen te gebruiken. Bij de standaard toewijzingen vinden we o.m. tap tempo, bank selection, foot volume en Pedal FX. Er zijn tal van specifieke toewijzingen beschikbaar via BOSS Tone Studio, o.a. om via een expressiepedaal tot drie parameters tegelijk aan te sturen.

  

 

Verbeteringen in BOSS Tone Studio

Naast de Katana MkII-versterkers is ook BOSS Tone Studio verder ontwikkeld. De interface is vernieuwd en een aantal parameters zijn nu samengebracht in het hoofdscherm voor een snellere workflow. Er is ook een speciale Pedal FX-categorie, waardoor het gemakkelijker is om wah- en pedal bend-effecten toe te wijzen aan een aangesloten expressiepedaal. En als je een eerste generatie Katana-eigenaar bent, is het mogelijk om je aangepaste patches te importeren en die verder te blijven gebruiken met de Katana MkII.

KTN-100/212 MKII

Specifieke referenties

Nog geen reviews

Gerelateerd product

16 ander(e) product(en)