Alle Categorieën
  • Free shipping
  • Gratis verzending

    voor orders boven € 100,-

  • Veilig betale
  • Veilig betalen

    Met iDEAL, Paypal,
    Bancontact of
    bankoverschrijving

  • Cadeaubonnen
  • Cadeaubonnen

    niet online inwisselbaar

  • Support
  • Support

    telefonisch of email

Wie is wie?

TEAC W-1200 Dubbele Cassettespeler



€ 499,00
Inclusief belasting

Dubbele Cassettespeler

Er zijn niet genoeg producten op voorraad



TEAC W-1200 Dubbele Cassettespele

De TEAC W-1200 is een dubbele cassettedeck met twee eenrichtingscassettespelers, microfoonmixer, een digitale USB-uitgang en andere veelzijdige opnamefuncties.
De afgelopen tijd hebben cassettebanden ook mensen gefascineerd, die ze nog nooit hebben gebruikt, dankzij hun warme, kenmerkend analoge geluid, om nog maar te zwijgen over het gemak een opname te maken en de mogelijkheid om ‘mixbanden’ te creëren.

TEAC heeft een cassettedeck gemaakt, die een uitstekend prestatieniveau combineert met een interface, die past bij het digitale audiotijdperk.
De W-1200 biedt niet alleen geluid dat dicht bij het origineel ligt, maar beschikt ook over een breed scala aan veelzijdige faciliteiten waarmee karaoke, het opnemen van conferentienotulen en zelfs het digitaal opnemen van analoge cassettes via een computer mogelijk is.

De twee cassettedecks ondersteunen het opnemen en afspelen op elke daarvan, omdat ze onafhankelijke aandrijfmechanismen hebben, wat betekent dat u tegelijkertijd op beide decks kunt opnemen om twee identieke tapes in één keer te maken.
En dankzij de microfooningang en -mixer kunt u uw karaoke-talent oefenen met een cassetteband of een externe geluidsbron (via LINE IN).

De tientallen jaren ervaring van TEAC bij het maken van opnameapparatuur zijn duidelijk zichtbaar in de W-1200, vooral als het om het ruisonderdrukkings systeem gaat.
Hiermee kunnen gebruikers oudere cassettebanden afspelen die oorspronkelijk met Dolby B NR zijn opgenomen en deze correct horen.
Bovendien kunt u met de pitch-regelaar de afspeelsnelheid wijzigen zoals u zelf wilt, terwijl de VU-meters de mogelijkheid bieden om de opnameniveaus nauwkeurig in te stellen.
Er is een timer REC/PLAY-functie waarmee men een audiotimer van derden kan gebruiken.

Bovendien kan de W-1200 digitale audio van CD-kwaliteit (tot 48 kHz/16-bits PCM) via een USB-kabel naar een computer sturen, zodat u een digitaal cassetteband-archief kan opbouwen.
Als u ze eenmaal op een computer hebt gedigitaliseerd, kunt u overal en altijd van uw oude muziekbibliotheek op tape genieten via een netwerkspeler, DAP, smartphone of zelfs in uw auto.

De W-1200 biedt een hoge standaard van betrouwbaarheid als opnameapparaat, in combinatie met geavanceerde digitale technologieën, en biedt in het moderne tijdperk een nieuwe standaard voor dubbele cassettedecks.

Dubbele cassettedecks voor opnemen/afspelen, met onafhankelijke aandrijfmechanismen

Er worden twee eenvoudige en betrouwbare eenrichtings cassetteaandrijvingen geboden.
Tijdens het afspelen (of opnemen) van TAPE1 kunt u de cassetteband in TAPE2 wijzigen, zodat deze gereed is om na TAPE1 af te spelen (of op te nemen).
Omdat beide decks onafhankelijke aandrijvingsegmenten hebben voor de besturing, kunnen gebruikers, wanneer één deck speelt (of opneemt), het andere deck bedienen (voor wisselen van tapes, snel vooruit- of terugspoelen) zonder de activiteiten met de eerste deck te beïnvloeden, waardoor de continuïteit van het afspelen of opnemen wordt gegarandeerd.
Beide decks ondersteunen het afspelen van normale (Type I), Chrome (Type II) en Metal (Type IV) tapes, terwijl het opnemen op "Normal" en Chrome-tapes mogelijk is.

Ruisonderdrukkingssysteem voor het afspelen van Dolby B-tapes

Het ingebouwde ruisonderdrukkingssysteem onderdrukt de ruis die typisch is bij het afspelen van cassettes.
Hierdoor kunnen cassettebanden die in het verleden met Dolby B NR zijn opgenomen worden afgespeeld met een geluidskwaliteit, die dicht bij het origineel ligt.

Pitch control en RTZ-functies

TAPE1 is uitgerust met een pitch-regelaar die de afspeelsnelheid wijzigt (om het geluid van oude tapes terug te brengen naar de oorspronkelijke toonhoogte), door de tapesnelheid met ±12% aan te passen.
Bovendien kunnen gebruikers, door de pitch-bediening en de A-B herhalings-functie te combineren, gesprekken d.m.v. gereduceerde bandsnelheden gemakkelijker begrijpen tijdens het opschrijven van opgenomen vergaderingen en toespraken.
Bovendien zijn zowel TAPE1 als TAPE2 uitgerust met Return-to-Zero (RTZ)-functie, die ze met één druk op de knop gemakkelijk  naar hun "0000"-tellerstanden terugbrengen.

Parallelle opname voor het gelijktijdig maken van identieke tapes

Parallel Recording maakt één paar identieke tapes op TAPE1 en TAPE2. Dit is een handige manier om iemand direct na het maken van een opname een kopie van een cassette te geven.

Dual mode REC MUTE

Met de functie REC MUTE in de dubbele modus kunt u overbodige gedeelten wissen en tijdens het opnemen spaties (stille stukken) tussen tracks voegen.
Tijdens het opnemen of de opname-wachtstand modus zet de W-1200 een 'lege' ruimte van 4 seconden (een standaardruimte) tussen tracks, door één keer op de knop REC MUTE te drukken.
Houdt u deze knop langer dan 4 seconden ingedrukt, kunt u een lege ruimte creëren met een willekeurige duur.

Microfooningang en microfoonmixen voor karaoke- en aankondigingen

Met de microfooningang en -mengfunctie kunnen gebruikers geluid van de microfoon en tape/aux mixen en deze combinatie opnemen op een cassetteband.
Door het microfoonniveau aan te passen kunnen gebruikers genieten van karaoke (handig voor aankondigingen) zonder een externe mixer.
Natuurlijk kan men ook alleen het microfoongeluid op een cassetteband ook ondersteund.

Combineer dit met de functie Parallel Recording en gebruikers kunnen tegelijkertijd een paar identieke tapes maken, handig voor het maken van notulen, bijvoorbeeld maakt men de ene band als 'master' en de andere kan worden weggegeven.

Kopiëren van tape met één druk op de knop

Met slechts één druk op de knop kunnen gebruikers cassettebanden dupliceren en een back-up maken van de originele cassette.
Gebruikers kunnen ook stiltes tussen audio nummers maken door tijdens het kopiëren op de knop REC MUTE te drukken.
Dit dient ook als een eenvoudig bewerkingssysteem, omdat men zo ongewenste secties kan wissen.

Fluorescerend display met VU-meters

Een fluorescerend display met hoog contrast en hoge helderheid wordt gebruikt om - op één plaats - alle informatie te tonen die nodig is om de decks te bedienen, inclusief VU-meters links en rechts voor professionele opnamen plus onafhankelijke bandtellers voor TAPE1 en TAPE2.
Met de dimfunctie kunnen gebruikers de helderheid aanpassen aan de omgeving.

Digitale USB-uitgang voor digitaal opnemen op PC/Mac

Met de ingebouwde A/D-converter en een digitale USB-uitgang op het achterpaneel kunnen gebruikers hun cassetteband bibliotheken digitaal archiveren, met een cd-kwaliteit van 48 kHz/16-bits.
De bemonsteringsfrequentie en bitdiepte kunnen worden ingesteld van 8k tot 48kHz en 8 of 16 bit, afhankelijk van de opnamekwaliteit van de oorspronkelijke tape.
Heeft men eenmaal een digitaal archief, kan men overal naar de inhoud luisteren met een computer, DAP, smartphone, netwerkspeler of zelfs in een auto.

Functies in een oogopslag

  • Dubbele cassettedecks voor opnemen/afspelen op beide decks met onafhankelijk aandrijfmechanisme
  • Het ruisonderdrukkingssysteem onderdrukt het sissende geruis tijdens het afspelen ( aan Dolby B NR)
  • Normale (Type I) en Chrome (Type II) tapes opnemen/afspelen (automatische detectie)
  • Metal (Type IV) tape Play (automatische detectie)
  • Met REC MUTE worden met één druk op de knop vier seconden stilte ingevoegd of naar wens ook andere lengtes
  • Microfooningang met mixmogelijkheid voor karaoke en aankondigingen
  • Kopiëren met één druk op de knop, voor eenvoudige duplicatie van tapes
  • Parallelle (gelijktijdige) opname op twee tapes tegelijk
  • Timer REC/Play gereed
  • Digitale tapetellers met vier cijfers
  • RTZ (Return to Zero) functie om met één druk op de knop terug te keren naar de stand "0000" van de bandteller
  • Herhaald afspelen (het afspelen stopt na maximaal 20 herhalingen)
  • ±12% pitch-regeling
  • Dimbaar fluorescerend display met VU-meters
  • USB-uitgang voor digitaal opnemen op PC/Mac *3
  • RCA analoge stekkeringangen
  • Stereo hoofdtelefoonaansluiting van 6,3 mm (1/4 inch)
  • Inclusief afstandsbediening
  • Voldoet aan RoHS

Meegeleverde accessoires

  • Afstandsbediening
  • AA-batterij x2
  • RCA-audiokabel x1

TEAC

Specifieke referenties

Nog geen reviews

Gerelateerd product

16 ander(e) product(en)